Krievijas pilsētās iedzīvotāji pieprasa slēgt McDonald's 1

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Vairākos Krievijas reģionos piektdien notika akcijas ar prasību slēgt ASV ātrās ēdināšanas tīkla McDonald's restorānus un nebūvēt jaunus.
Vladimirā, Krasnodarā, Petrozavodskā un citās pilsētās piektdien tika organizēti piketi pret Amerikas ātrās ēdināšanas restorāniem.

„Par to, ka ātrā ēdināšana ir inde, jums pastāstīs jebkurš gastroenterelogs, un valstī jāslēdz visus McDonald's restorānus, lai mūsu bērni neindētos ar gāzētu ūdeni un marinētiem gurķiem”, – sacīja Vladimiras akcijas dalībnieks Valērijs Puzanovs.

Lai demonstrētu savu negatīvo attieksmi pret ātro ēdināšanu, viņš iegāja McDonald's restorānā, nopirka sev bērnu pusdienas, izbēra tās uz vaskadrānas un samina, ziņo ITAR-TASS.

„Aizgāja no Krimas – ārā no Brjanskas!”, „Nost ar amerikāņu pārtiku! „Go home!”, – ar šādiem lozungiem no vietējiem tirdzniecības centriem izgāja Brjanskas aktīvisti.

Konkursu par labāko sabiedrisko akciju, kura aicina neapmeklēt McDonald's, izsludināja Ivanovas apgabala domes deputāts Romāns Jefremovs. Tā mērķis ir piesaistīt uzmanību veselīgam uzturam, – ziņo vz.ru.

Pēc deputāta vārdiem Ivanovas iedzīvotāju priekšlikumi jau tiek saņemti. Pēc nedēļas tiks nosaukts konkursa uzvarētājs, kurš saņems 10 kino biļetes.

Pret McDonald's būvniecību uzstājas Tambovas iedzīvotāji. Viņi ir nosūtījuši vēstuli gubernatoram Oļegam Betinam ar lūgumu nepieļaut McDonald's būvniecību zem savu māju logiem. Kā kļuva zināms piektdien, restorāns tur tomēr parādīsies. Būvniecības atļauju izsniedza vietējā administrācija, paziņoja Tambovas Arhitektūras komitejas priekšnieks Vitālijs Čislins.

Nesen kļuva zināms, ka kompānija McDonald's ir apturējusi savu restorānu darbu Krimā „ražošanas iemeslu dēļ”, piedāvājot darbiniekiem pārcelties uz Ukrainu. Turklāt kompānija uzsvēra, ka šis lēmums nav politisks.

Ukraina kļuva par 102. valsti, kurā sāka attīstīties McDonald's tīkls. Pirmais tīkla restorāns tika atvērts 1997. gada maijā Kijevā. Kompānija McDonald's ir dibināta 1940. gadā, un tā pirmā pasaulē noformulēja ātrās ēdināšanas koncepcijas principus. Patlaban kompānija pārvalda vairāk nekā 34 tūkst. restorānus visā pasaulē, kuros strādā gandrīz 2 milj. cilvēku.  

 


Написать комментарий

Putinoidālā Krievzeme žņaugs:
A) Makdonaldu;
B) Mikrosoftu;
C) US dolāru;
D) Internetu.