Latgales zoodārzs joprojām plāno pārcelties uz cietoksni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Prezentējot pārskatu par Latgales zoodārza darbību aizvadītajā gadā, iestādes vadītājs Mihails Pupiņš paziņoja, ka Latgales zoodārzs 2013.gadā joprojām bija pilsētas populārāka vieta, kuru apmeklēja gan pilsētnieki, gan tūristi no Latvijas un ārzemēm.

2013.gadā zoodārzu apmeklēja 34 tūkst. cilvēku, un tas ir vairāk, nekā 2012.gadā. Pērn zoodārzs turpināja pasākumu realizēšanu ES projekta ietvaros, veica zinātnisko un pētniecisko darbību, piedāvāja izglītojošas programmas, kā arī veica terāriju renovāciju. Pērn no citiem zoodārziem dāvanā saņemti 14 dzīvnieki.

2014.gadā iestāde plāno turpināt terāriju renovāciju un ekspozīciju paplašināšanu. Pārskatā tiek norādīts, ka iespējamie riski, ar kuriem iestāde varētu saskarties, ir saistīti ar telpu neapmierinošu stāvokli – jumts tek, sienas ir bojātas, apkure ir neefektīva, pieaug ar dzīvnieku barības iegādi, ēkas un ekspozīciju uzturēšanu saistītie izdevumi. Sakarā ar augstākminēto šogad plānots izstrādāt Zoodārza pārcelšanās skiču projektu. Paredzēts, ka zoodārzs pārcelsies uz cietoksni.

Pašreizējo zoodārza telpu stāvoklis ir sāpīgs jautājums, eksperti un pārbaužu veicēji bieži vien brīnās par to, ka iestāde atrodas šādā ēkā, pastāstīja Mihails Pupiņš. Ēka ne reizi nav tikusi renovēta, tādēļ riski ir saistīti arī ar iekšējo komunikāciju sistēmu, tostarp apkures, stāvokli, sistēmu renovācija prasa lielus naudas ieguldījumus, kuru lietderība ir apšaubāma, jo ēka atrodas uz privātā zemesgabala.

Kļuvis zināms, ka zoodārza pārcelšanās uz cietoksni ir iekļauta Daugavpils attīstības programmā un iestādes vadība šo ieceri atbalsta. M.Pupiņš atzīmēja, ka šajā gadījumā iestāde neatradīsies pilsētas centrā un tikt līdz tai būs sarežģītāk, tomēr viņš cer, ka jaunās telpās zoodārzs piesaistīs interesentus vēl vairāk, bet pašvaldība darīs visu iespējamu, lai saglabātu iestādes pieejamību arī pilsētniekiem.


Написать комментарий