Sprūdžs savu Twitter kontu pārsaucis par Mazo brīnumzemi

foto: db.lv
foto: db.lv

Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs savu Twitter kontu ir pārsaucis par Mazo brīnumzemi. Twitter kontam šobrīd ir vairāk nekā 5,3 tūkst. sekotāju.

Pavisam drīz durvis vērs vieta, kas ļaus ieskatīties un arī piedalīties modelisma brīnumainās un pacietīga darba radītās miniatūrās pasaules notikumos, tā norādīts Twitter konta aprakstā.

Jau ziņots, ka E. Sprūdžs Cēsu pusē attīsta izklaides un izziņas projektu. Bijušais politiķis intervijā aģentūrai LETA atklājis, ka Cēsīs tiks veidots izklaides un izziņas centrs, kurā tiks izveidots pasaules makets ar kustīgiem modelīšiem – gan cilvēkiem, gan tehniku un transportu.

«Tā būs izstāde, kuras objekti ir kustībā un darbojas – viss notiks kā īstā dzīvē. Piemēram, brauks mašīnas, bet tās nebūs lielākas par sērkociņu kastīti. Būs iespēja arī pašiem iesaistīties un piedalīties – ietekmēt to, kas maketā notiek,» stāstīja E. Sprūdžs.

Patlaban projekts ir izstrādes stadijā, un paredzams, ka centrs tiks atklāts šā gada 1. decembrī. Šāda projekta Austrumeiropā vēl nav, taču Vācijā ir ļoti populārs šāds mini modelisma izklaides centrs.

Vaicāts, kāpēc izvēlējies tieši šādu uzņēmējdarbības veidu, bijušais politiķis atzina, ka ir pagājis tas laiks, kad bija vēlme nodarboties ar jebkādu uzņēmējdarbību, un patlaban viņš grib darīt to, kas pašam sagādā prieku. Turklāt tā ir kā sava veida artava Latvijas izglītībā – piesaistīt to jauniešu uzmanību, kuriem interesē inženierzinātnes, kā arī piesaistīt šai nozarei arvien jaunus cilvēkus. «Ja kāds tādā veidā sāks interesēties par elektrotehniku, inženierzinātnēm, es būšu ļoti priecīgs,» viņš pauda.

Projekts tiek īstenots par privāto finansējumu, taču tā apjomus E. Sprūdžs neatklāja. Vien pastāstīja, ka jau tagad tiekot strādāts arī pie reklāmdevēju piesaistes, kuriem arī šis projekts varētu dot labumu.


Написать комментарий