Vēršanās redakcijā: Daugavpils Vienības tilts var kļūt par otro «Zolitūdi»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā griezās Grīvas iedzīvotājs Artūrs Poņatovskis, kurš mums pastāstīja, ka nesen uz Daugavpili bija atbraucis viņa brālis, praktizējošs arhitekts, kurš ir pabeidzis Varšavas Arhitektūras universitāti ar sarkano diplomu, un viņš bija sašutis par to, kā notiek remontdarbi uz Vienības tilta.

Kā pastāstīja mūsu lasītājs, arhitekts no pilsētas pāri tiltam gāja kājām, jo tas patlaban ir gandrīz ātrāk nekā nokļūt uz Grīvu ar autobusu, un skatījās, kā notiek darbi. Secinājums bija viens – darbi tiek veikti ar pārkāpumiem, un turēt uz tilta ar vājinātiem stiprinājumiem smagos automobiļus ar smiltīm, un automobiļus pie luksofora ir pašnāvība.

„Es pats sestdien gāju pāri tiltam, tas šūpojas. Visi baidās braukt pāri tiltam, bērni ar autobusu brauc uz skolu, un nedod Dievs, ja kaut kas notiks. Ja autobuss nokritīs no tilta, ne ledainais ūdens, ne ierīces ledus šķelšanai nevienam neatstās iespēju izdzīvot.

Pie mums var notikt otrā „Zolitūde”. Mēs zvanījām Glābšanas dienestam 112, Drošības dienestam, Saeimas pārstāvjiem un uz Būvvaldi. Glābšanas dienests paziņoja, ka informāciju nodos domei, bet Būvvaldē atbildēja, ka darbus veic Rīgas uzņēmums, un jāvēršas tur.

Jūs paskatieties, cik nevērīga attieksme pie mums ir pret projektiem, bet visam taču tiek izdalīta nauda. Pa pagaidu grants gājēju celiņiem nav iespējams iet, nesabojājot apavus. Bet kas notiek ar pagaidu ceļa zīmēm? Paskatieties kaut vai uz Daugavas un Imantas ielu krustojumu, kurā ceļa zīmes ir pretrunā viena ar otru, un ir izveidota avārijas situācija. Nesaprotu, kur skatās par to atbildīgie cilvēki?”, – pastāstīja Artūrs.

Portāls Gorod.lv uzraudzīs situāciju un centīsies saņemt komentārus no atbildīgajām par būvniecību pilsētā amatpersonām.


Написать комментарий