Donbasa tautas zemessardzes līdere: Mēs negribam dzīvot viena valstī ar fašistiem

foto: censor.net.ua
foto: censor.net.ua

Iedzīvotāji Ukrainas dienvidaustrumos atbalsta prokrieviskos aktīvistus, kuri pieprasa reģionu neatkarību un uzskata viņus par atbrīvotājiem. Par to ekskluzīvā intervijā radio Baltkom pastāstīja "Donbasa tautas zemessardzes" līdere Jekaterina Gubareva.

Pēc viņas teiktā, pasaules politiķu vērtējumā par "Donbasa tautas zemessardzes" darbībām saskatāmi dubultstandarti.

"Mēs izvirzījām Kijevas huntai oficiālas prasības. Pirmā prasība ir politieslodzīto atbrīvošana. Kopš nemieru sākuma aizturēja aptuveni 200 cilvēkus, kuru starpā ir arī mans vīrs Pāvels Gubarevs. Kijevas varasiestādes daudzkārt sacīja par pārrunām, referendumu un citām iespējam, bet tas viss tiek darīts, lai nomierinātu mūs tagad, bet pēc tam – sagriezt," uzskata Gubareva.

Pēc viņas domām, "Donbasa tautas zemessardzes" darbībās nav saskatāma agresija un viņus netaisnīgi apvaino separātismā un terorismā.

"Mēs veselu mēnesi rīkojām miermīlīgus mītiņus Doņeckā, Harkovā, Slovjanskā un citās pilsētās. Bet kad cilvēki sāka ieņemt ēkas, mūs nosauca par teroristiem, kaut gan te acīmredzami ir dubultstandarti. Kāpēc, kad tas pats notika Kijevā, viņi bija varoņi, bet mēs esam teroristi? Tajā pašā laikā "Labējā sektora" locekļi nogalināja zvejnieku, kurš vienkārši makšķerēja kamuflāžas tērpā. Viņš tika nošauts kļūdaini," pavēstīja Gubareva.

Viņa piebilda, ka neskatoties uz sarežģīto situāciju, Ukrainas dienvidaustrumu pilsētās ir miers un kārtība.

"Cilvēki saprot, ka marodierismu un vandalismu nedrīkst pieļaut, jo mums vēl jādzīvo šajā pilsētā. Daudzi milicijas un spēka struktūru darbinieki pārgāja mūsu pusē. Mums palīdz ar zālēm un ēdienu. Vietējie iedzīvotāji uzskata mūs par atbrīvotājiem, es katru dienu saņemu vēstules ar lūgumiem neapstāties ar Doņecku un atbrīvot visu dienvidaustrumu reģionu," atklāja Gubareva.

Komentējot pašreizējo Ukrainas varasiestāžu pozīciju, Jekaterina paziņoja, ka Kijevai nav kontroles pār dienvidaustrumu valsts daļu.

"Viņi vairākas reizes paziņoja par antiterorisma operācijas sākumu, bet vietēji spēka struktūru darbinieki atsakās viņus klausīt, bet sūtīt armiju no rietumiem ir pilsoņu kara kurināšana un viņi to lieliski saprot. [Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns] Avakovs mūs ilgi biedēja, bet tagad tikai sēž "Facebookā" un uzvedās kā gļēvulis. Mēs negribas dzīvot valstī, kurā ir fašisti. "Labējām sektoram" šī nav piemērota vieta un mēs izdarīsim visu, lai viņi Ukrainā nebūtu," sacīja Gubareva.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Ukrainas prezidenta amata izpildītājs Oleksandrs Turčinovs pirmdien parakstījis rīkojumu sākt valsts austrumos pretterorisma operāciju.

Ar savu rīkojumu Turčinovs "iedarbinājis" Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) svētdienas lēmumu par "steidzamajiem pasākumiem, lai novērstu teroristiskos draudus un saglabātu Ukrainas teritoriālo nedalāmību".
 


Написать комментарий