Cik jaunām drēbēm tērē Latvijas sievietes?

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Trešdaļa sieviešu Latvijā savu garderobi papildina reizi divos līdz trīs mēnešos un tērē vismaz 50 eiro, liecina veiktā iedzīvotāju aptauja.

Piektā daļa sieviešu jeb 17% kādu jaunu apģērbu iegādājas vidēji reizi mēnesī. Pēdējā gada laikā 69% sieviešu vidēji mēnesī apģērba iegādei atvēlējušas naudas summu, kas ir nedaudz zem vai virs 50 eiro.

Gados jaunas sievietes apģērbu pērk biežāk, savukārt vecākas sievietes apģērbam atļaujas tērēt vairāk.

Zīmīgi, ka 37% aptaujāto sieviešu jaunu apģērbu iegādājas reizi 2-3 mēnešos, kas sakrīt ar jauno sezonālo kolekciju parādīšanos veikalos. Savukārt 17% aptaujāto savu garderobi papildina vismaz reizi mēnesī vai pat biežāk.

Tikai 1% aptaujāto norādīja, ka jaunu apģērbu pērk katru nedēļu, bet 20% atzīst, ka apģērbu iegādājas vidēji reizi pusgadā.

Biežāka garderobes papildināšana raksturīga gados jaunākām respondentēm, kurām 15-29 gadu vecumā parādās pirmie patstāvīgie vai stabilie ienākumi, kurus pārsvarā var atļauties tērēt savām vajadzībām. Vecumam pieaugot, apģērba iegādes intensitāte samazinās, taču vienlaikus pieaug summas, kuras sievietes par apģērbu tērē vienā iegādes reizē.


Написать комментарий