Bērziņš un Straujuma priecīgi par ideju veidot krievvalodīgo auditorijai domātu TV kanālu Baltijas valstīs

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V) atbalsta ideju veidot vienotu, krievvalodīgo auditorijai domātu televīzijas kanālu.

Straujuma otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka viņa atbalsta priekšlikumu veidot vienotu kanālu Baltijas valstīs, kā arī Polijā. Viņa sacīja, ka jau ir lūgusi tāmi un valdība būtu gatava izvērtēt, kas nepieciešams no valsts puses.

"Labākais, ko dzirdu pēdējā laikā," par ideju izveidot vienotu, krievvalodīgajiem paredzētu Baltijas mediju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" otrdien sacīja Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka tas jādara nekavējoties un ar to nevajadzētu vilcināties.

"Es nepiekrītu viedoklim, ka Latgalē cilvēki ir vairāk dezorientēti vai nepietiekami patriotiski, " sacīja Bērziņš, norādot, ka viņi vēlas palikt savā reģionā un tur strādāt. Bērziņš sacīja, ka nedomā, ka pētījums par noskaņojumu Latgalē parādīs ko jaunu. Nav pamata uzskatīt ka Latgalē ir cilvēki, kas ir nepietiekami lojāli Latvijas valstij, rezumēja Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka Igaunijā pazīstamais žurnālists Anvars Samosts, kas ir "Tēvzemes" un "Res Publica" savienības (IRL) kandidāts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, Tīdusai ierosinājis, ka Baltijas valstīm būtu kopīgi jāierosina izveidot Eiropas Savienības (ES) televīzijas kanālu krievu valodā.

Šai iniciatīvai šonedēļ pievienojās un to atbalstīja arī Latvija.

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte iepriekš sacīja, ka vienota Baltijas televīzijas kanāla izveide, kas raidītu krievu valodā, satura izmaksas varētu būt divi miljoni eiro gadā, bet tādu kanālu izveidot varētu jau nākamgad.

Pēc pozitīvu atbilžu saņemšanas no Igaunijas un Lietuvas projekts tiks iesniegts Nacionālajā elektroniskajā plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), bet valdībai būs jālemj par finansējuma piešķiršanu.


Написать комментарий