Rungainis: Uzturēšanās atļauju pircēji ir garants Latvijas drošībai

kadrs no video
kadrs no video

Cilvēki, kuri pērk termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā, ir garantija Latvijas drošībai, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

Viņš norādīja, ka tie cilvēki investē naudu Latvijā un nekāda veidā neapdraud valsts drošību.

"Mēs importējam turīgus cilvēkus, kas tērē un investē naudu Latvijā. Tie nebūs cilvēki, kas mēģinās ieņemt Latvijas Nacionālo Operu, uzskatot, ka tā ir Rīgas mēra birojs, kā tas šobrīd notiek Ukrainā. Šie cilvēki, manuprāt, ir drīzāk garantija Latvijas drošībai, jo skaidrs, ka tajā brīdī, kad krievi baidīsies uzturēties Latvijā, tas liecinās par to, ka viņi negatavojas iegādāties vēl vienu dzīvokli Krievijā. Tāpēc es uzskatu, ka tajos apjomos, kādos cilvēki patlaban te ierodas, viņi ir papildus drošības garantija gan ekonomikas, gan visādas citas [jomās]. Es te redzu vairāk plusus, nekā mīnusus," pastāstīja Rungainis.

Komentējot Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK politiķu vēlmes apturēt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu Krievijas pilsoņiem, baņķieris saistīja to ar gaidāmajam Saeimas vēlēšanām.

"Priekšvēlēšanu gadā, ņemot vērā [situāciju Ukrainā], tā ir izdevīga pozīcija, kādu ieņemt, un ir arī jādemonstrē, ka kaut kas tiek darīts," atzina baņķieris.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas frakcija pieņēma lēmumu aicināt koalīcijas partnerus dot valdībai tiesības uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu Krievijas pilsoņiem par nekustamā īpašuma iegādi Latvijā.

Pagājušonedēļ Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija nolēmusi lūgt iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP) vērtēt, vai krievu rakstnieka-satīriķa Mihaila Zadornova izteikumi nesatur naida kurināšanu. Līdztekus varētu tikt vērtēts, vai Zadornovam atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā.
 


Написать комментарий