Pēc vairāku televīzijas kanālu retranslācijas pārtraukšanas portāla Gorod.lv lasītāji domā par satelīttelevīzijas uzstādīšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pirms nedēļas Nacionālo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome uz trim mēnešiem aizliedza Latvijā retranslēt televīzijas kanālu „Rossija RTR”.

Lēmums tika pieņemts, jo dažos materiālos par Krievijas – Ukrainas konfliktu Padome saskatījusi kara propagandas pazīmes.
Portāls Gorod.lv nolēma veikt aptauju un noskaidrot, vai lasītāji šādā situācijā neplāno uzstādīt satelīttelevīziju.

Izrādījās, ka respondentu vairākums (45%) sakarā ar aizliegumu retranslēt dažus Krievijas televīzijas kanālus apsver iespēju uzstādīt satelīttelevīziju.

25% jau ir satelīttelevīzija, pateicoties kam viņi var bez ierobežojumiem skatīties iemīļotos televīzijas kanālus. Jāsaka, ka satelīttelevīzijas operators neplāno ievērot aizliegumu, par ko pirms dažām dienām paziņoja kompānijas pārstāvis.

Kabeļtelevīziju izmanto 14% respondentu, kuri ziņas skatās internetā. Neko mainīt neplāno 13% aptaujāto.

Pēc XI Saeimas deputāta Jura Viļuma domām, neskatoties uz likumā paredzēto vārda brīvību, Padomes rīcība ir prātīga.

„Jebkurā situācijā notikumi jāatspoguļo adekvāti un daudzpusīgi, savādāk tas noved pie problēmām. Jebkura veida informāciju par pārvērst pilnīgā absurdā. Šajā gadījumā, pēc manām domām, Krievijas puse izteica tikai vienu valsts nostāju, kurā tika saskatīts aicinājums uz anarhiju”, portālam Gorod.lv pastāstīja deputāts.

Piemēram, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece paziņoja, ka „Kremļa finansēto un Latvijā retranslēto televīzijas kanālu saturs ir ne tikai mediju jautājums, tas ir nacionālās drošības jautājums. Vērojot Krievijā veidoto mediju saturu, var secināt, ka tie kļuvuši par Krievijas ārpolitikas instrumentu, kas nopietni veido sabiedrisko domu Latvijā”.

Drošības policija arī uzskata, ka Krievijas televīzijas kanāli apdraud Latvijas drošību, sašķeļ sabiedrību jautājumā, kas ir saistīts ar Krievijas lomu Ukrainas krīzē.


Написать комментарий