Obama aicina Putinu savaldīt separātistus, pretējā gadījumā sola vairāk sankciju

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ukrainas austrumos 14.aprīlī turpinoties valsts iestāžu un policijas ēku ieņemšanai, Krievijas prezidents Vladimirs Putins tālruņa sarunā vērsies pie sava Amerikas Savienoto Valstu (ASV) kolēģa Baraka Obamas (Barack Obama) un saņēmis aicinājumu savaldīt separātiski noskaņotās grupas.

Prokrieviski kaujinieki līdz šim ir ieņēmuši valsts iestāžu ēkas aptuveni 10 pilsētās Ukrainas austrumos, kur koncentrēta valsts smagās rūpniecības nozare.

Baltais nams paziņojis, ka Obama sarunā uzsvēris, ka visiem neregulārajiem spēkiem Ukrainā jānoliek ieroči un jāpamet ieņemtās ēkas. Ja tas netiks darīts, ASV solījušas ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju.

Putins savukārt noraidījis apgalvojumus par Krievijas jaukšanos kaimiņvalsts iekšējās lietās un nosaucis šādu informāciju par neuzticamu, ziņo BBC.

Tikmēr Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri 14.aprīlī paziņojuši, ka tiks papildināts to personu saraksts, pret kurām ieviestas sankcijas saistībā ar notikumiem Ukrainā.

Plānots, ka 17.aprīlī Ukrainas, Krievijas, ASV un ES pārstāvji tiksies Ženēvā, lai meklētu iespējas, kā izbeigt ieilgušo saspīlējumu.


Написать комментарий