Par Zolitūdes traģēdijas ziedojumu izkrāpšanu piemēro piespiedu darbu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūra, pabeidzot kriminālprocesu pret sievieti par Zolitūdes traģēdijas ziedojumu izkrāpšanu, piemērojusi viņai piespiedu darbu.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētā, uzdodoties par citu personu, ļaunprātīgi izmantoja kādas sievietes uzticību un saņēma no viņas naudu 71 eiro apmērā, kuru solīja nodot kādai Zolitūdes traģēdijā cietušai ģimenei, taču pati to piesavinājās un iztērēja savām vajadzībām.

Savukārt nākamajā dienā pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas, apsūdzētā sieviete mēģināja izkrāpt 71 eiro, izmantojot viltus profilu sociālajā tīklā. Tomēr līdz galam viņai savu nodomu neizdevās īstenot, informē prokuratūrā.

Izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, personas vainas atzīšanu, radīto zaudējumu atlīdzināšanu un prettiesisko darbību nožēlošanu, prokurors nolēma piemērot sievietei piespiedu darbu uz 140 stundām.

Kā zināms, pērnā gada 21.novembrī Zolitūdē sagruva veikala Maxima ēka, nogalinot 54 cilvēkus un vairākus desmitus smagi savainojot.


Написать комментарий