Jaceņuks sagaida Šveices prezidentu ar Dānijas karogu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Diezgan neveikls misēklis gadījies Ukrainas premjerministra Arsēnija Jaceņuka komandai – Šveices prezidents Didjē Burkhalters vizītē sagaidīts ar Dānijas karogu, vēsta topnews.ru.

Pēc Šveices žurnālistu informācijas Burkhalters misēkli uztvēris ar humoru un uz kļūdu norādījis vēl pirms ierastās rokasspiediena procedūras.

Šveices un Dānijas karogos ir vairākas līdzīgas pazīmes, piemēram, abiem karogiem uz sarkana fona ir balts krusts, taču Šveices karogā sarkanā krāsa ir nedaudz tumšāka un krusts ir karoga vidū, kamēr dāņu karogā krusts ir pa visu karogu.

Pēc diplomātiskās etiķetes, augstāko amatpersonu vizīšu laikā jābūt izvietotiem abu valstu karogiem – gan tās, kuras pārstāvis viesojas, gan tās, kura viesi uzņem.

Vizītē gan bija trīs karogi, tostarp arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) karogs, jo Burkhalters ir pašreizējais EDSO priekšsēdētājs. Marta beigās tika pieņemts lēmums par īpašas EDSO novērošanas misijas uzsākšanu Ukrainā. Tiek plānots, ka 100 līdz 500 novērotāji pavadīs Ukrainā pusgadu desmit dažādos Ukrainas reģionos.


Написать комментарий