Lielbritānija gatava “ekonomiskiem upuriem” Ukrainas dēļ

foto: db.lv
foto: db.lv

Lielbritānija ir gatava veikt ekonomiskus «upurus», lai aizkavētu Krievijas centienus destgabilziēt situāciju Ukrainā, pavēstījis Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs (William Hague), ziņo BBC.

Piemēram, Londonā ievērojamā apjomā notiek tirdzniecība ar Krievijas kompānijām. Jautāts, vai Londona ir gatava «saņemt šo triecienu», Lielbritānijas ārlietu ministrs atbildēja: «Jā. Mēs esam gatavi maksāt savu daļu notiekošajā. Aktuālajām problēmām ir milzīga nozīme,» pauda V. Heigs, skaidrojot, ka jautājumi ir par uz noteikumiem balstītu starptautisko sistēmu un nācijas neatkarības un suverenitātes respektēšanu.  «Tādēļ, jā, mēs noteikti esam gatavi to darīt, sadarbojoties ar citām nācijām, kas arī veic savus upurus,» pauda amatpersona.

Viņš paziņoja, ka tiek plānots turpmākas sankcijas, bet nav noteikta sarkanā līnija Maskavai – cik tālu Krievija var iet pirms sankcijas tiek piemērotas.

Tāpat V. Heigs norādīja – sankcijām varētu būt «nopietns iespaids uz Krievijas ekonomiku». Viņš arī atzina – rietumvalstīm ir grūti ietekmēt notiekošo īstermiņā.

Lielbritānijas ārlietu ministrs pievienojās viedoklim, ka Krievija mudina separātistu grupu aktivitātes Austrumukrainā. Jau vēstīts, ka telefonsarunā starp ASV prezidentu Baraku Obamu un Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu, V. Putins noliedza šādus apgalvojumus.


Написать комментарий