Daugavpilī apsprieda, kā var aizstāvēt bērnu tiesības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka biedrība „Sargāsim mūsu bērnus” ierosināja tautas nobalsošanas rīkošanu, piedāvājot grozīt Bērnu tiesību aizsardzības likumu, aizliedzot homoseksuālisma propagandu izglītības iestādēs, kā arī bērnu iesaistīšanu pasākumos, kuru mērķis ir popularizēt un reklamēt viendzimuma personu seksuālās un laulības attiecības.

Vairākās mūsu valsts pilsētās tiek rīkoti dažādi pasākumi, kuru mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību šai problēmai un izdarīt visu iespējamo tās novēršanai.

Šodien, 15.aprīlī, Kultūras pilī „Vārpa”, Daugavpilī, notika Apaļā galda diskusija „Rokas nost no mūsu bērniem!”. Tajā piedalījās biedrības „Piektais elements” valdes loceklis Aleksandrs Vasiļjevs, Romas katoļu baznīcas pārstāvis Andris Ševels, Evaņģēliski luteriskās baznīcas pārstāvis Andris Lenšs, Pareizticīgo baznīcas pārstāvis tēvs Ioans, baptistu draudzes pārstāvis Vjačeslavs Istratijs, Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības speciāliste Maija Lazdāne, savukārt Daugavpils pilsētas pašvaldību šajā pasākumā pārstāvēja Sabiedrisko attiecību speciāliste Svetlana Gortovanova. Piedalīties pasākumā bija aicināti arī vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

A.Ševels savā runā atzīmēja, ka gadījumā, ja sabiedrībai atņem Dievu, tā zaudē morāli, notiek sabiedrības demoralizācija.

„Patlaban cīņa pret Baznīcu nav atklāta, kā tas bija Padomju laikā, bet tā turpinās – notiek cīņa ar cilvēka morāli. Genderu ideoloģija principā norāda uz labām lietām – sieviešu un vīriešu vienlīdzību, seksuālo izglītošanu, cilvēka tiesībām utt., bet kas aiz tā visa patiesībā slēpjas? Cilvēku morālās vērtības maina dažādas filmas, debates un gājieni. Šī ideoloģija nonāks arī līdz mums. Tādēļ baznīcu uzdevums ir runāt par to, kas patiesībā slēpjas aiz šīs ideoloģijas, parādīt cilvēkiem patiesību”, atzīmēja A.Ševels.

Evaņģēliski luteriskās baznīcas pārstāvis A.Lenšs piebilda, ka, lai pie mums neatkārtotos Rietumos piedzīvotā situācija, jāsaprot, ka mums piedāvā neīstu labklājības tēlu un mums jāciena mūsu senču tradīcijas.

Tēvs Ioans norādīja, ka skolās jāievieš garīgās audzināšanas nodarbības.

Šo ierosinājumu atbalstīja baptistu draudzes pārstāvis V.Istratijs, kurš atzīmēja Baznīcas lomu skolotāju, kuri nodarbojas ar bērnu audzināšanu, sagatavošanā.

Savukārt M.Lazdāne izteica domu, ka par bērnu nākotni jārūpējas viņu vecākiem, kuriem jāinteresējas par to, ar ko patiesībā bērni nodarbojas.
Nobeigumā Apaļā galda dalībnieki nonāca pie viedokļa, ka jāprotestē pret to, kas apdraud tradicionālas ģimenes, slikti ietekmē bērnu audzināšanu bērnudārzos un skolās, pret likumiem, kuri noliedz cilvēka pastāvēšanas un attīstības pamatus.

Jāatzīmē, ka pēc pasākuma rīkotāja Valentīna Andrejeva, kurš atbild par parakstu vākšanu par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā, vārdiem patlaban mūsu pilsētā par grozījumiem parakstījušies 240 iedzīvotāji. Savukārt, lai notiktu referendums, līdz 2014.gada decembrim jāsavāc 30 tūkst. parakstu.

 



Написать комментарий