Eiropas kompānijas neapmierinātas ar augsto franka un dolāra vērtību

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Vairākas lielākās Eiropas kompānijas paudušas neapmierinātību ar augstajām reģiona valstu valūtu vērtībām, brīdinot, ka tās turpinās pasliktināt darbības rādītājus, kas ir vēl viens izaicinājums, strādājot vājas izaugsmes apstākļos, raksta MarketWatch.

Šveices Nestle SA un Roche Group AG pārstāvji norādījuši, ka spēcīgais Šveices franka kurss bremzējis pārdošanas tempus pirmajā ceturksnī. Nestle uzsvērusi, ka tās pārdošanas apjomi pirmajā ceturksnī saruka par 5,1% līdz 20,82 miljardiem Šveices franku, kas ir mazāk nekā prognozēja analītiķi. Uzņēmuma pārstāvji norāda, a, ka nelabvēlīgais valūtas kurss, kas samazinājis kompānijas pārdošanas apjomus par 8,6%, visdrīzāk, turpinās turēties šādā līmenī pārskatāmā nākotnē.

Nestle norāda, ka vairākas Āzijas un Āfrikas valstu valūtas pret Šveices franku sarukušas, tādējādi mazinot pārdošanas apjomu vērtību reģionā. Tāpēc uzņēmumam nācies paaugstināt cenas vairākās valstīs, lai kompensētu šo kritumu.

Savukārt ASV dolārs ir kļuvis spēcīgāks pret vairāku jaunattīstības valstu valūtām, tirgus dalībniekiem prognozējot, ka ASV ekonomikas izaugsme kļūst straujāka un gaidot procentu likmu pieaugumu. Alus ražotājs SABMiller norādījis, ka vairāku jaunattīstības valstu valūtu vājināšanās pret dolāru varētu iedragāt uzņēmuma šā gada rezultātus.

Db.lv jau rakstīja, ka vairākas Eiropas Centrālās bankas amatpersonas ir norūpējušās arī par augsto eiro vērtību, kas bremzē ekonomikas izaugsmi eirozonā.


Написать комментарий