Uz ziemeļiem no Doņeckas sākusies kauja

foto: kramatorsk.info
foto: kramatorsk.info

Ukrainas pilsētas Kramatorskas rajonā, kas atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas, 15. aprīlī sākusies pretterorisma operācija, ziņo Ukrainska pravda.

"Kramatorskā dzirdami šāvieni un  sprādzieni, virs lidlauka riņķo kara lidmašīnas", ziņo portāls Novosti Kramatorska.

Kramatorskas lidlaukā notiekot kauja, kurā esot cietušie.

"Kramatorskā sākusies un turpinās īpašā operācija, ko pretterorisma pasākumu gaitā īsteno Ukrainas drošības dienesti," teikts  Ukrainas Iekšlietu ministrijas paziņojumā. Ukrainas Bruņotie spēki sniedz atbalstu tās veikšanai."

Sīkākas ziņas ministrija nav sniegusi.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotu separātistu bandas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Horļivkā, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Doņeckas, aptuveni 150 prokrieviskie separātisti Krievijas armijas virsnieka vadībā pirmdien triecienā ieņēma pilsētas milicijas pārvaldi.

Vietām atklāti parādās labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) otrdien paziņoja, ka diversantus Slovjanskā vada Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) īpašo uzdevumu vienības virsnieks Igors Strelkovs.

Tikmēr Doņeckas apgabalā naktī uz otrdienu sākusies pretterorisma operācija, kuras izdevums ir neitralizēt bruņotās diversantu grupas, nepieciešamības gadījumā tās iznīcinot.


Написать комментарий