Ukrainas spēki atgūst militāru lidlauku; ziņo par pieaugošu Krievijas karavīru klātbūtni

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos iekļuvušās Krievijas militārpersonas ir profesionāļi ar kaujas pieredzi, kuru klātbūtne pieaug katru dienu, paziņojis Ukrainas Drošības dienests.

Tikmēr kopš pretterorisma operācijas sākuma 15.aprīlī Ukrainas spēkiem izdevies savā kontrolē pārņemt stratēģiski svarīgo Kramatorskas militāro lidlauku.

Ukrainas Iekšlietu ministrija pavēstījusi, ka militārā objekta ieņemšanā upuru nav bijis, bet tikuši apcietināti «Kremļa atbalstīti dumpinieki».

Krievija turpina noliegt saistību ar tās kaimiņvalstī notiekošajām protesta akcijām, valsts iestāžu ēku un militāro objektu ieņemšanu, kaut arī pierādījumi liecina par pretējo, ziņo Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN un Kyiv Post.

Ukrainas Drošības dienests ierosinājis krimināllietu pret vārdā nenosauktu Krievijas banku par terorisma finansēšanu Ukrainas austrumos. Iekšlietu ministrija norādījusi, ka uz maksājumu kartēm, kas ir teroristu rīcībā, tiekot pārskaitīti pa 200 līdz 500 ASV dolāriem dienā – martā un aprīlī šādu maksājumu kopsumma esot līdzvērtīga 27 miljoniem eiro (19 miljoniem latu).

Kyiv Post arī ziņo, ka robežsardze apcietinājusi četras personas, kuras devušās ar vilcienu no Krimas uz Dņepropetrovsku Ukrainā ar 140 tūkstošiem ASV dolāru (98 tūkstošiem eiro; 68 tūkstošiem latu) skaidrā naudā. Pēc nopratināšanā iegūtajām ziņām robežsardze pieļāvusi, ka nauda bijusi paredzēta demonstrāciju finansēšanai Ukrainas austrumos.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins 15.aprīlī sazvanījies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli (Angela Merkel) un brīdinājis, ka Ukraina atrodas uz pilsoņu kara sliekšņa un raksturojis Kijevas uzsākto pretterorisma operāciju kā «strauju situācijas saasināšanos», raksta BBC.

 


Написать комментарий