Tēvs Ioans Žilko par bērnu tiesību aizsardzības veidiem: Katrā skolā jābūt garīgās audzināšanas nodarbībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Daugavpilī notika Apaļā galda diskusija par bērnu tiesību aizsardzību, kuras gaitā diskusijas dalībnieki varēja izteikt savas domas par minēto problēmu un tās risināšanas veidiem.

Vecticībnieku draudzes prāvests tēvs Ioans Žilko kā bērnu tiesību aizsardzības veidu piedāvā garīgās audzināšanas nodarbību ieviešanu skolās.
„Šis jautājums ir ļoti aktuāls un svarīgs. Jāatceras Vecā Derība, kurā aprakstīts, ka Dievs izpostīja tādas pilsētas kā Sodoma un Gomora. Mūsdienās šīs vietas sauc par mirušām vietām, jo tās bija grēka vietas”, atzīmēja tēvs Ioans.

Viņš atgādināja, ka Baznīca 2005.gadā aktualizēja tradicionālas ģimenes pastāvēšanas jautājumu un īpašajā deklarācijā ierakstīja, ka laulības tiek slēgtas starp vīrieti un sievieti.

„Runājot par skolēnu audzināšanu, domāju, ka strikti jāsadala anatomijas mācības stundas, kurās tiek stāstīts par cilvēka ķermeņa uzbūvi, un dzimumaudzināšanas stundas, kurās tiek runāts par grēku. Piekrītu Romas katoļu baznīcas kardināla Jāņa Pujata vārdiem par to, ka Rietumi kristīgās vērtības ir pārdevuši.

Situāciju var labot, un mēs to jau darām, katrā skolā jāievieš garīgās audzināšanas nodarbības, kurās vismaz reizi mēnesī piedalītos garīdznieki. Svarīgi, lai par to garīgām vērtībām runātu ne tikai svētdienas skolās, bet arī garīgās audzināšanas nodarbībās skolās”, norādīja tēvs Ioans.


Написать комментарий