Piedņestras deputātiem ir nodoms lūgt Putinam atzīt reģiona neatkarību

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Piedņestras Augstākās padomes deputātiem ir nodoms nosūtīt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam aicinājumu, kurā viņi lūgs atzīt republikas neatkarību. Izņemot Krievijas prezidentu, tiek plānots to nosūtīt arī Valsts domei un KF Federācijas Padomei.

Dokumenta projektā Piedņestras deputāti atsaucas uz ANO Nolikumā nostiprinātajām tautas tiesībām uz pašnoteikšanos un 2006. gadā reģionā notikušā referenduma rezultātiem. Tad vairāk nekā 97% no neatzītās republikas iedzīvotājiem izteicās par neatkarību ar nākamo pievienošanos Krievijai, – ziņo russian.rt.com.

„Piedņestras tautas mērķis ir izveidotās valsts atzīšana”, – paziņoja parlamenta komisijas sēdē Ārpolitikas un ārējo sakaru komisijas priekšsēdētājs Sergejs Čebans. Tādēļ pēc viņa vārdiem „ir pamats vēlreiz iniciēt jautājumu par Piedņestras valstiskuma atzīšanu”.

Atgādināsim, ka marta vidū parādījās ziņojumi par to, ka Piedņestras Augstākās padomes priekšsēdētājs Mihails Burla nosūtīja KF Valsts domes spīķerim Sergejam Nariškinam aicinājumu ar lūgumu Krievijas likumdošanā paredzēt reģiona ieiešanu Krievijas sastāvā. Tomēr pēc tam tika noskaidrots, ka Mihaila Burlas aicinājumam bija neoficiāls raksturs, un tas ieguva publicitāti bez viņa ziņas.

Pēdējā mēneša laikā virkne Piedņestras ierēdņu, ieskaitot neatzītās republikas līderi Jevgeņiju Ševčuku un ĀM vadītāju Ņinu Štanski, uzstājās ar paziņojumiem par Piedņestras neatkarības atzīšanu, kura „sen jau ir pelnījusi neatkarību”.

 


Написать комментарий