Žans Klods Junkers: Eiropas ieviestās sankcijas pret Krieviju ir iedarbojušās

foto: svoboda.org
foto: svoboda.org

Ekonomisko sankciju ieviešana pret Krieviju var bumerangā ietekmēt Eiropas Savienības dalībvalstis, bet vispārējo Eiropas vērtību aizsardzība ir tā vērta, domā Eiropas Komisijas priekšsēdētāja amata pretendents.

Eiropas sankcijas pret Krieviju ir iedarbojušās. Šādu viedokli trešdien, 16. aprīlī pauda Luksemburgas politiķis, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja amata pretendents, konservatīvās Eiropas Tautas partijas biedrs Žans Klods Junkers. „Mēs zinām, kāda kapitāla noplūde notika no Krievijas pēdējo nedēļu un dienu laikā. Tas nevarēja neietekmēt Krievijas ekonomiku”, – politiķa vārdus citē aģentūra dpa.

Līdz šim brīdim sankcijas, kuras ES ieviesa pret Krieviju, attiecās tikai uz kontu bloķēšanu un politiķu iebraukšanas aizliegumu, kuri ir atbildīgi par Krimas aneksiju. Ekonomiskās iedarbības pasākumi var kļūt par trešo Eiropas sankciju pakāpi, par kuru saturu pagaidām lēmums nav pieņemts, – ziņo facenews.ua.

Junkers saprot, ka ekonomisko sankciju sekas var bumerangā ietekmēt ES valstis. „Jūs nevarat ieviest sankcijas, kuras neskar jūs. Bet, ja mēs vēlamies palikt tie, kuri mēs esam – par kopību, kura pamatojas uz vienādām vērtībām, tad mums jāsamaksā šī cena. Tas nav patīkami, bet kopīgo interešu aizstāvēšana ir tā vērta”, – domā Žans Klods Junkers.


Написать комментарий