Eksperts: Malaizijas lidmašīnas pasažierus aizmidzināja ar gāzi

foto: kvedomosti.com
foto: kvedomosti.com

Pasaulē turpina aktīvi apspriest pazudušās Malaizijas lidmašīnas noslēpumu. Pēc speciālistu teiktā, lidmašīnas pazušanas noslēpums tā arī var palikt neatklāts.

Tomēr ir noskaidrojies, ka lidmašīnas pilotiem nesagādāja grūtības aizmidzināt visus pasažierus ar speciālu gāzi, izraisot viņiem bezsamaņas stāvokli. Tā raksta ārvalstu mediji, atsaucoties uz Dienvidkorejas, atsaucoties uz aviācijas ekspertu Čanu Donu Čholu.

Eksperts ir pārliecināts, ka lidmašīna aizlidoja citā virzienā, taču nevis kļūdas dēļ. "Lidmašīna tika mērķtiecīgi pagriezta un aizvesta citā virzienā," sacīja Dons Čhols, piebilstot, ka to varēja izdarīt tikai profesionāli piloti.

Speciālistu ļoti pārsteidza fakts, ka laineris, spriežot pēc meklēšanas teritorijas, varēja aizlidot ļoti tālu un praktiski iztērēja visu degvielu, taču pasažieri klusēja un nerīkojās.

"Lidmašīna lido lielā augstumā – no astoņiem līdz vienpadsmit kilometriem – kur ir ļoti maz skābekļa. Lai pasažieri varētu mierīgi elpot, gaiss tiek iesūknēts speciālā veidā, paaugstinot tā spiedienu. Tas nav tas gaiss, kas ir uz zemes, taču elpot var mierīgi. Ja tiek pazemināts spiediens, cilvēkiem sāk pietrūkt gaisa. Jā, bija jābūt skābekļa maskām, taču to pietiek tikai uz 20 minūtēm. Rezultātā pēc 20 minūtēm tādā stāvoklī cilvēki zaudē samaņu skābekļa trūkuma dēļ. Un atkal ir jautājums par mērķtiecīgu darbību," uzskata eksperts.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka "Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.
 


Написать комментарий