Lielbritānijā bads ir kļuvis par aktuālu problēmu 2

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

UNICEF un labdarības fonds „Sport Relief” pastāvīgi nodarbojas ar pārtikas paku izdalīšanu, kuras glābj dzīvības bada laikā un palīdz nabadzīgām ģimenēm.

Un tas ir kļuvis aktuāls mūsdienu Lielbritānijā, kura bagātāko valstu sarakstā atrodas sestajā vietā, ziņo ruconnect.co.uk.

Skaitliskie dati, kuri demonstrē reālo situāciju par nodrošinātību ar pārtiku, kurus ir ieguvis labdarības fonds Trusell Trust, varētu iespaidot jebkuru valdības locekli. Bet, ja ņem vērā to darbu, kuru veic Fareshare fonds, baznīcas, vietējās labdarības organizācijas, tad statistika varētu izraisīt nacionāla mēroga skandālu.

Miljoni pārtikas paku. Lielbritāniju tik tiešām ir piemeklējis bads. Un tā ir valsts, kurā pat pēc Otrā pasaules kara un pat nabadzīgākie slāņi varēja nopelnīt iztiku.

Pašreizējā valdība paziņoja, ka tā vēlas veikt sociālās nodrošināšanas sistēmas reformu. Tā vietā valdība to pilnīgi sagrāva. Tā pierādījums ir tās izmisušās ģimenes, kuras vēršas pie sava ģimenes ārsta nevis pēc medicīnas pakalpojumiem, bet lai saņemtu pārtikas palīdzības talonus.

Tā vietā, lai atbalstītu neaizsargātākos britus ekonomiskās recesijas laikā, šī valdība deva jaunu triecienu sociālās palīdzības samazināšanas, kā arī jaunu „soda sankciju” veidā, tādu kā tukšo guļamistabu nodoklis dzīvojamajās mājās (t.s. Bedroom Tax).

„Totālas taupības politika grūtos laikos”, kuru tik ļoti atbalsta valdība, nespēj atnest britu galdā pārtiku. Tā neatrisina pārtikas un benzīna cenu problēmas.

Un tādēļ šodien jau nepārsteidz fakts, ka 600 reliģiskie līderi, desmiti labdarības organizāciju un 40 bīskapi nepārtraukti saka premjerministram Deividam Kameronam, ka viņam jāizbeidz krāpt nabadzīgākos slāņus un jāatrisina bada problēma.


Написать комментарий

Ir pienācis laiks kad katram savas iekšējās problēmas lien uz āru,Lielbritānija ir zīme,ka pienācis laiks katrai valstij sākt kārtot savas iekšējās nesakārtotās lietas,gribam mēs to vai nē,redzam mēs viņas vai nē,tās līdīs ārā viena pēc otras un prasīs sakārtošanu

Jā, tas anglosakšu kapitālisms tomēr nestrādā.

Написать комментарий