Pensionāriem paziņos pa pastu, kad viņi nomirs 1

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas varas iestādes nolēma rakstiski informēt pirmspensijas vecuma cilvēkus par viņu nāves datumu. Šādas „laimes vēstules” saņems tie, kuri tuvākajā laikā plāno doties pelnītā atpūtā.

Daudziem cilvēkiem aiziešana pensijā ir laimīgs notikums, jo viņi varēs atpūsties, nodarboties ar savu veselību, pievērst lielāku uzmanību sev un tuviniekiem. Un vēstules saņemšana no pensiju fonda ar informāciju par to, kad jums jānomirst, izskatās pēc slimas fantāzijas. Bet Lielbritānijas varas iestādes domā, ka šādas vēstules nākamajiem pensionāriem būs lietderīgas, – ziņo ruconnect.co.uk.

Paredzamo dzīves ilgumu noteiks, ņemot vērā tādus faktorus, kā smēķēšana, pārmērīga alkohola lietošana, uztura īpatnības, kā arī materiālais stāvoklis. Šādas vēstules pēc Lielbritānijas varas iestāžu domām palīdzēs cilvēkiem labāk plānot atlikušo dzīvi, un pareizi izmantot savus pensiju uzkrājumus.

Kā paziņoja pensiju lietu ministrs Stīvs Vebs, britiem, kuri aiziet pensijā, jāzina, cik ilgi viņiem ir atlicis dzīvot, lai pieņemtu lēmumus, kuri attiecas uz viņu finansēm. Pēc ierēdņa vārdiem daudzi cilvēki nenovērtē viņu dzīves ilgumu. Turklāt viņiem nav jāskatās uz to, cik ilgi nodzīvoja viņu vectētiņi un vecmāmiņas tādēļ, ka mūsdienu medicīna ļauj dzīvot ilgāk.

Un, ja kāds pensionārs plāno nodzīvot 15 gadus, un tādēļ ātri iztērē visus savus pensijas uzkrājumus, viņam draud nabadzība. Lai izvairītos no šādām kļūdām, izsūtīs „laimes vēstules”.


Написать комментарий

Vai mūsu līdēji - varneši nedomā sekot britu "gudrajam" piemēram?...