Tiek plānots attīstīt kinoteātra „Renesanse” ēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas attīstības plānā līdz 2020. gadam ir iekļauta kinoteātra „Renesanse” ēkas attīstība, tādēļ tiks turpināta šī objekta infrastruktūras attīstība, portālam Gorod.lv pastāstīja Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane.

Kinoteātra ēka patlaban tiek izmantota, te notiek dažādi pasākumi, bet LKC plāno strādāt, lai „Renesansi” apmeklētu lielāks cilvēku skaits. Tuvākajā laikā tiek plānots organizēt sadarbību ar pilsētas mākslinieku asociāciju, lai katru mēnesi kinoteātra foajē tiktu atjaunotas izstādes.

Tāpat tiek plānots meklēt iespējas, lai vairāk izmantotu arī kinoteātra zāli, kura ir unikāla kā koncertzāle, jo zālē ir ļoti laba akustika, atzīmēja Regīna Osmane. Lielāku pasākumu organizēšanai ir nepieciešams iekārtot garderobes, jāiegādājas jaunas gaismas un skaņas iekārtas, kā arī jārenovē mazā zāle.

Maija beigās kinoteātrī „Renesanse” notiks liels amatieru filmu festivāls, jo pamatiekārtas ir, tomēr nopietnāku filmu demonstrējumiem centīsies iegādāties jaunas iekārtas. LKC vadītāja cer, ka plānotajiem darbiem izdosies piesaistīt Eiropas finansējumu un pakāpeniski realizēt iecerēto. 


Написать комментарий