LCB varēs tikties ar filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” scenārija autori

foto: filmas.lv
foto: filmas.lv

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku projekta „Tikšanās Latvijas novadu bibliotēkās” ietvaros otrdien, 22.aprīlī, plkst.14:00 Daugavpilī notiks tikšanās ar populāru latviešu rakstnieci Māru Svīri.

Tajā varēs uzzināt interesantus faktus no rakstnieces biogrāfijas, kā arī uzdot viņai jautājumus.

Lasītāji M.Svīri pazīst, pirmkārt, kā scenārija autori pēc pašas stāsta motīviem uzņemtajai Jāņa Streiča filmai „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Šis stāsts par tanti Mirtu, kura vinnēja žiguļus un uzreiz kļuva populāra savu radinieku vidū, nevienu neatstāja vienaldzīgu. Filmā skan arī maestro Raimonda Paula mūzika.

Autore ir izdevusi vairākus romānus, stāstus, noveļu, eseju, pasaku krājumus, darbojas publicistikā. Rakstniece bija pirmā, kas izteica neapmierinātību ar spīkeres Solvitas Āboltiņas ierosinājumu par to, ka Latgales deputātiem zvērests jādod latviešu valodā.

„Latvijas Satversmē ir rakstīts, ka zvērests jādod valsts valodā. Ja latgaliešu valoda tiek uzskatīta par latviešu valodu, var zvērēt arī latgaliski. Deputāti no Latgales vienkārši gribēja nodemonstrēt piederību šai tautībai”, paskaidroja M.Svīre.

Tikšanās norisināsies Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas lasītavā un to vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības institūta Bibliotēku konsultatīvā centra projektu vadītāja Liega Piešiņa.


Написать комментарий