Jaunie Daugavpils dzejnieki varēs saņemt naudas balvu 30 eiro apmērā

Sestdien, 26.aprīlī, kinoteātrī „Renesanse” notiks kārtējais poētiskais slems, piedalīties kurā tiek aicināti visi jaunieši, kuri raksta dzeju.

Pasākumu rīko biedrība „OB.KU.MO” un Latviešu kultūras centrs. Saskaņā ar noteikumiem, slemā var piedalīties ikviens interesents, kurš uzrakstījis vismaz 3 autortekstus, ar kuriem varēs piedalīties 3 atlases kārtās. Dzeja var būt uzrakstīta jebkurā valodā, poētiskās cīņas uzvarētājs saņems naudas balvu 30 eiro apmērā.

Ieeja uz pasākumu ir bezmaksas. Pieteikties dalībai slemā var, rakstot uz e-pastu: obkumo@inbox.lv. Gadījumā, ja pasākuma dienā būs brīvas vietas, dalībai slemā varēs pieteikties arī 15 minūtes pirms pasākuma sākuma.

Jauniešu organizācijas „OB.KU.MO” vadītāja Violeta Orlauskaite atgādina, ka slems ir publisko poētisko sacensību paveids, kurā dzejnieki alfabēta secībā triju minūšu laikā lasa savu dzeju, kuru ar ballēm novērtē kādi trīs nejauši izvēlēti skatītāji.

Poētiskais slems ir sacensības, kurās svarīga loma ir ne tikai uzrakstītajam, bet arī tā pasniegšanas veidam. Tas ir neliels šovs, kuru dzejnieks piedāvā skatītājiem.

Ja esat nolēmuši kļūt par gaidāmā poētiskā slema dalībnieku, jāņem vērā daži noteikumi: jāpiedalās ar pašsacerēto literāro darbu, jāievēro laika ierobežojums – 3 minūtes, uzstāties var arī bez rekvizīta un muzikālā pavadījuma, par uzstāšanos var saņemt 0-30 balles.


Написать комментарий