Seniorus iesaista darbnīcās

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Latvijas Samariešu apvienības sociālās aprūpes centrā Pārdaugava seniori pulcējās uz pirmo stikla apgleznošanas nodarbību projekta Aktīvām vecumdienām! ietvaros.

Tā laikā 148 senioriem būs iespēja apgūt jaunas prasmes un iemaņas, kuras varēs izmantot arī turpmāk fiziskajās un garīgajās aktivitātēs.

Seniori mākslinieces un pasniedzējas vadībā veidoja uz stikla krāšņus ziedu attēlus, gan zīmēja lilijas taureņu ielenkumā, gan veidoja skaistu fotorāmīti ziedu noformējumā. Aprūpes centra iemītniekiem šī bija interesanta un aizraujoša nodarbība, kam sekos arī nākamās mācību stundas, kad tiks apgleznotas arī stikla krūzītes un šķīvji, kā arī veidota kopīga lielformāta glezna – vitrāža Pavasara atnākšana. Samariešu apvienības pārstāve Baiba Pare pastāstīja, ka projekta ietvaros plānotas daudzas aktivitātes – vēl bez radošas stikla apgleznošanas nodarbībām senioriem notiks sporta nodarbības fizioterapeita vadībā, savstarpējās saskarsmes un empātijas uzlabošanai nodarbības ar psihologu. «Cilvēki vecumdienās bieži vien kļūst apātiski. Kustību trūkums un vientulība nereti rada depresiju, kā arī pasliktinās veselība, izraisot kustību traucējumus, izgulējumus un citas veselības problēmas,» saka sociālās aprūpes centra direktore Ilze Ragozina. «Mūsu mērķis ir pēc iespējas ilgāk saglabāt senioriem fizisko, mentālo, kā arī sociālo labklājību.» Plānotas dažādas aktivitātes arī kopā ar jauniešiem un bērniem.


Написать комментарий