Bezdarba līmenis Daugavpilī martā ir samazinājies

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā martā samazinājies par 0,1 procentpunktu, sasniedzot 9,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotie dati. Martā bezdarba līmenis samazinājies arī Daugavpilī, tomēr tas ir augstāks, nekā valstī kopumā, - 10,3% (pirms mēneša – 10,5%).

Zīmīgi, ka lielākais bezdarbnieku skaits nemainīgi saglabājies Latgales reģionā – 19,4%, kur tas iepriekšējā mēnesī samazinājies par 0,1 procentpunktu. Visstraujāk bezdarba līmenis krities Zemgales reģionā – par 0,3 procentpunktiem, sasniedzot 10,2%, kā arī Vidzemē un Kurzemē, kur tas samazinājies par 0,2 procentpunktiem un bijis attiecīgi 11,4% un 12,2%. Zemākais bezdarba līmenis reģistrēts Rīgas reģionā – 6,2%.

Valsts lielākajās pilsētās bezdarba līmenis marta beigās bija šāds: Rīgā - 5,7%, Jelgavā - 7,5%, Valmierā - 6,9%, Ventspilī - 8,7%, Liepājā - 13,7%, Jūrmalā - 8,4%, Jēkabpilī - 11,4%, Rēzeknē - 17%. Straujākais samazinājums novērots Rēzeknē – par 0,4 procentpunktiem un Jēkabpilī – par 0,3 procentpunktiem.

NVA speciālisti atzīmē, ka darba tirgū vērojamas pozitīvas tendences – samazinās ilgstošo bezdarbnieku skaits un pieaug vakanču skaits.

 


Написать комментарий