Bendiks: Krievu skolu aizstāvji grib kaitēt Latvijas Republikai

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievu skolu aizstāvju mērķis ir kaitēt Latvijas Republikai kopumā un nav nekādā veidā saistīts ar izglītību vai krievu bērnu labklājību, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja sabiedrisko attiecību speciālists Mārcis Bendiks.

Viņš norādīja, ka krievu bērniem nav nekā izdevīgāka, kā apgūt četras vai piecas valodas, kā vienu no tām latviešu valodu, lai varētu Latvijā veidot karjeru.

"Ja Tu gribi taisīt karjeru pasaulē, Tev, droši vien, ir jāzina angļu un spāņu valoda. Ja Tu gribi taisīt karjeru Eiropā, Tev ir jāzina franču valoda. Visi mūsu Eiroparlamenta ierēdņi pa klusam par Eiropas un pat par savu naudu mācās franču valodu, jo karjera bez franču valodas Briselē nav iespējama. Un liela, labi apmaksāta un perspektīva karjera Latvijā nav iespējama bez perfektās latviešu valodas pārzināšanas, kuru, starp citu, nepārzina arī latviešu bērni izglītības skumjā stāvokļa dēļ. Jo tev ir labāk attīstīta valoda, jo tavas karjeras iespējas pieaug," pastāstīja Bendiks.

Viņš uzsvēra, ka valoda ir pirmais instruments, ar ko jaunieši var parādīt savas prasmes un spējas.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Krievu skolu atbalsta štābs rīkoja četras protesta akcijas un pieprasīja gan izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes (V), gan premjerministres Laimdotas Straujumas (V) , gan tiesībsarga Jura Jansona demisiju.

Akcijās pausti iebildumi pret valdības plāniem mazināt dzimtās valodas lietošanu mazākumtautību skolās.


Написать комментарий