Šlesers aicina laist pie varas Saskaņas centru

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Ja nākamajās vēlēšanās "Saskaņas centrs" iegūs vēl vairāk balsu un pārējo partiju attieksme nemainīsies, tad Latvijā ļoti ātri var piedzīvot Ukrainu miniatūrā, intervijā laikrakstam "Diena" izteicies politiķis Ainārs Šlesers.

"Uz jautājumu, vai tas, kas notika Ukrainā, var notikt arī Latvijā, atbilde ir: jā, var notikt, jo ir ekstrēmisti mūsu valstī. Viņu ir maz, bet atliek radīt kaut kādus apstākļus, un šie ekstrēmisti var strauji "uzpumpēties" un kļūt par vadošajiem, kā tas notika arī Ukrainā," sacīja Šlesers.

Partijas "Vienoti Latvijai" politiķis norādīja, ka nelaižot "Saskaņas centru" pie varas, var rasties problēmas.

"Ja nākamajās vēlēšanās "Saskaņa" iegūs vēl vairāk balsu un pārējo partiju attieksme nemainīsies, tad mēs principā varam piedzīvot Ukrainu miniatūrā ļoti ātri. Paskatīsimies, kāda ir alternatīva. Ja visi vienosies par principu "nelaidīsim Saskaņu pie varas", tad es domāju, ka partija pēc šīm vēlēšanām varētu pat izjukt... bet kas nāks vietā? Tur parādās Lindermani, Osipovi, Ždanokas un tā tālāk. Apvienosies un parādīs, ka ir īstie. Un ticiet man, tanī brīdī, kad nebūs šīs mērenās "Saskaņas" un būs īstie radikāļi, daudziem viņi patiks labāk, jo viņi būs atklātāki - pateiks to, ko cilvēki domā, aicinās uz rīcību," brīdināja politiķis.

Tāpat Šlesers norādīja, ka cer vēl pirms vēlēšanām vienoties ar "Saskaņas centru" par sadarbību un "izveidot alternatīvu koalīciju esošajai, kurā piedalītos tie, kuri šodien nav pie varas un kuri jau pirms vēlēšanām izveidotu vienotu valdības modeli".
 


Написать комментарий