Daugavpilī viesi no Baltkrievijas dalīsies pieredzē kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 23.aprīlī, Daugavpilī sāksies Starptautiskais tūrisma forums „Latgales un Grodņas apgabala kultūrvēsturiskais mantojums”.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins paziņoja, ka minētais forums mūsu pilsētā notiks starptautiskās sadarbības programmas ietvaros, kuras mērķis ir divu reģionu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un popularizēšana.
Grodņas apgabalu forumā pārstāvēs 50 cilvēku lielā delegācija – Grodņas apgabala un pilsētas Izpildkomiteju speciālisti, amatniek, Jankas Kupalas Grodņas valsts universitātes pasniedzēji un studenti.

Mūsu pilsētas viesi un draugi tiks iepazīti ar Daugavpils un Latgales dažādiem kultūrvēsturiskajiem objektiem, viesi apmeklēs Aglonu, Līvānus, Rēzekni. Ir plānota tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes vadību par turpmākās sadarbības iespējām.

Savukārt daugavpiliešus aicina apmeklēt Grodņas apgabala amatnieku izstrādājumu izstādi-pārdošanu Daugavpils pilsētas domes 1.stāva foajē. Foruma dalībnieki apspriedīs tūrisma aspektus un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu Latgales un Grodņas reģionos.


Написать комментарий