Dombrava: Šlesera izteikumi ir murgaini

foto: spektrs.com
foto: spektrs.com

Partijas "Vienoti Latvijai" politiķa Aināra Šlesera izteikumi par to, ka pie varas vajadzētu laist "Saskaņas centru" ir murgaini spriedelējumi, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

"Pats šos izteikumus neesmu lasījis, bet pēc pirmās informācijas atgādina Urbanoviča kunga izmisīgos saukļus par Biškeku, šķiet pirms trijiem vai četriem gadiem," sacīja Dombrava.

"Manuprāt, tie ir visnotaļ murgaini spriedelējumi. Drīzāk mums būtu jānodrošina, lai latviešu partijas saglabātu iespēju vadīt valsti arī pēc rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām," piebilda Dombrava.

Komentējot Šlesera izteikumus par to, ka "Saskaņas centrs", netiekot pie varas, varētu izjukt, Dombrava atzina, ka tam nav pamata.

"Neticu, ka "Saskaņas centra" pamatelektorāts tik strauji novērstos. Visos šos gadus viņi [vēlētāji] ir palikuši uzticīgi partijai, neatkarīgi no tā, ka "Saskaņas centrs" ir bijis opozīcijā. Apstākļos, kad krievvalodīgie mediji ir pārsvarā "Saskaņas centram" simpatizējoši, neredzu iemeslu straujām pārmaiņām krievu partiju vidū attiecībā uz to, kura ir dominējošā," norādīja politiķis.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka sadarbība valstiskā līmenī, esot vienā koalīcijā ar "Saskaņas centru" nav iespējama.

"Sadarbība ar "Saskaņas centru" un jebkurā prokremliskām partijām mums nav pieņemama [ne tikai valstiskā], bet arī pašvaldību līmenī. Ar "Saskaņas centru" varētu runāt tikai par kaut kādām sadarbības iespējām atsevišķos jautājumos. Ja sadarbība pēkšņi kļūtu iespējama, tad ne ar tādu "Saskaņas centru", kāds tas ir šobrīd," noslēdza Dombrava.

Atgādinām, ka Ainārs Šlesers intervijā laikrakstam "Diena" sacīja, ka cer vēl pirms vēlēšanām vienoties ar "Saskaņas centru" par sadarbību un "izveidot alternatīvu koalīciju esošajai, kurā piedalītos tie, kuri šodien nav pie varas un kuri jau pirms vēlēšanām izveidotu vienotu valdības modeli".


Написать комментарий