Petīcijas par Aļaskas atgriešanu Krievijai un Krimas aneksijas atzīšanu netiks izskatītas

foto: fresher.ru
foto: fresher.ru

22. martā Baltā nama portālā tika publicēta petīcija ar prasību atzīt par likumīgu Krimas referendumu un republikas pievienošanos Krievijai. Dokumentā, kurš adresēts ASV varas iestādēm, autors pieprasīja arī atzīt par nelikumīgu bruņoto apvērsumu Ukrainā.

Šī petīcija nesavāca pat 3 tūkst. parakstu. To atbalstīja tikai 2727 cilvēki, kuri uzskata Krimas aneksiju par likumīgu, bet jauno Ukrainas varu – par neleģitīmu. Jau rīt šī petīcija pazudīs no Baltā nama portāla, jo sabiedriskās petīcijas var būt pieejamas tikai mēnesi. Ja kāds priekšlikums, kuru ir izvirzījuši aktīvisti, nesavāc ne mazāk kā 100 tūkst. parakstu, tas nesaņem oficiālu varas iestāžu reakciju, – ziņo eurosmi.ru.

Pieeja tekstam Baltā nama portālā tiek slēgta pēc balsošanas termiņa beigām. Tā notika arī ar petīciju par ASV 50. štata Aļaskas pievienošanu Krievijai, kura bija publicēta marta sākumā. Mēneša laikā dokuments savāca apmēram 42 tūkst. parakstu, t.i., mazāk par pusi balsu, kuras ir nepieciešamas, lai varas iestādes to izskatītu un dotu oficiālu atbildi.


Написать комментарий