Par aizturētajiem pro-Krievijas aktīvistiem Ukraina ir samaksājusi 80 tūkst. dolāru

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Dņepropetrovskas apgabala vadība, kura bija izsludinājusi pro-Krievijas aktīvistu aizturēšanas akciju, ir samaksājusi 80 tūkst. dolāru par 8 aizturētajiem, paziņoja reģiona Nacionālās aizsardzības štāba priekšnieka vietnieks Mihails Lisenko.

Štāba pārstāvis precizēja, ka patlaban Doņeckas, Luganskas un Harkovas apgabalā  ir aizturēti 11 cilvēki. Pēc viņa vārdiem viņi visi ir Krievijas pilsoņi, ziņo ria.ru.

„Datu pārbaudes laikā par aizturētajiem tika novērsts krāpšanas mēģinājums: kā „diversantu” cilvēki mēģināja nodot par naudu savu paziņu, Krievijas pilsoni, kuram nav nekāda sakara ar separātistiem”, – paziņoja štāba pārstāvis.

Patlaban tiek pārbaudīta informācija par vairākiem aizturētajiem, bet datu par izmaksāto naudu par nodotajiem ieročiem pagaidām nav.
Aizvadītajā nedēļā reģiona vadība paziņoja, ka maksās par katru aizturēto pro-Krievijas aktīvistu 10 tūkst. dolāru, kā arī 200 tūkst. dolāru par viņu ieņemto administratīvo ēku atbrīvošanu. Turklāt varas iestādes ir gatavas maksāt līdz 2 tūkst. dolāru par katru šaujamieroču vienību, – ziņo vz.ru.
Atgādināsim, ka federalizācijas piekritēju mītiņi turpinās Ukrainas Dienvidaustrumu pilsētās.

Pirmdien mītiņā Luganskā par apgabala tautas gubernatoru tika ievēlēts armijas komandieris Valērijs Bolotovs, bet Harkovā par tautas gubernatoru kļuva uzņēmējs Vladimirs Varšavskis.

Tāpat svētdien kļuva zināms, ka Luganskā ir izveidots Ukrainas Dienvidaustrumu pārvaldes štābs ar centru Doņeckā.
Protestu dalībnieki pieprasa referendumus par reģionu statusu, amnestiju aizturētajiem un arestētajiem protestu akciju dalībniekiem un krievu valodas statusa pārskatīšanu valstī.


Написать комментарий