Carevs: Ukrainas ĀM mēģina pārvilināt „Berkuta” kaujiniekus

foto: politikus.ru
foto: politikus.ru

Pašpasludinātās Ukrainas varas iestādes piedāvāja pa 100–200 tūkst. dolāru likvidētās specvienības „Berkuts” kaujiniekiem par atgriešanos dienestā, paziņoja prezidenta kandidāts Oļegs Carevs.

„Viņi neatgriezīsies. Es viņus pazīstu, un pastāvīgi uzturu ar viņiem kontaktus. Tas ir saliedēts kolektīvs. Viņi ir cīņu biedri, kuri ir piedalījušies kara darbībās, ir zaudējuši savus biedrus, viņus ir zākājusi prese. Viņi ir izgājuši caur nodevību. Un viņi nepadosies. Viņiem piedāvāja lielu naudu, lai viņi atgrieztos”, – Carevs paziņoja intervijā mk.ru.

Atgādināsim, ka februārī Augstākās radas ieceltais Ukrainas ĀM vadītāja pienākumu izpildītājs Arsēns Avakovs likvidēja specvienību „Berkuts”, kura apvaldīja varas Kijevā sagrābšanas ar spēku mēģinājumus.

Pēc tam par gatavību uzņemt specvienības kaujiniekus paziņoja Krima. Sevastopoles pilsētas pārvaldes vadītājs Aleksejs Čalijs uzaicināja viņus uz pilsētu un paziņoja, ka „pilsētai ir vajadzīgi īsti vīrieši”, kuri var kļūt par pašaizsardzības vienību pamatu, – ziņo vz.ru.

Priekšlikumi uzņemt „Berkuta” kaujiniekus izskanēja arī Krievijā. Valsts domes deputāts Mihails Brjačaks piedāvāja pieņemt darbā Ukrainas specvienības kaujiniekus. Bet Krievijas sabiedriskā organizācija „Krievijas virsnieki” paziņoja par nodomu sniegt saviem Ukrainas kolēģiem palīdzību.   


Написать комментарий