Gruzijas emigranti izsvilpa Saakašvili

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Bijušajam Gruzijas prezidentam Mihailam Saakašvili nedeva iespēju uzstāties ikgadējā festivālā „Gruzīni ASV”. Apmēram 150 cilvēki sagaidīja viņu neviennozīmīgi, ziņo briansk.ru.

Katru gadu Gruzijas emigranti rīko festivālu Ņujorkā, kurā tiek apbalvoti tie cilvēki, kuri ASV ir guvuši noteiktus sasniegumus. Šoreiz festivālā, kurš notika Bruklinas restorānā „National”, ieradās bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Pēc viņa ierašanās daļa viesu, protestējot nekavējoties pameta zāli, ziņo aģentūra „Interfaks”. Īpašu cilvēku sašutumu radīja ne tas, ka viņš atnāca – mēs esam kristieši, lūdzu,lai nāk un sēž, bet tas, ka mēģināja apturēt Tbilisi ansambli, lai dotu vārdu Mihailam”, – paziņoja emigrante, festivāla dalībniece Šorena Tetrauli.

Pēc sievietes vārdiem festivāla organizatori vārdu Saakašvili vēlējās dot pēc dziesmas, kuru izpildīja ansamblis. Tomēr festivāla dalībnieki deva priekšroku arī tālāk klausīties mākslinieku uzstāšanos, nevis bijušā prezidenta runu. „Tad cilvēki sāka kliegt: „Ej prom!” un aplaudēt ansamblim, lai tas turpinātu dziedāt un nedotu iespēju Mihailam pieiet pie mikrofona. Mēs klausījāmies viņu 9 gadus un klausīties to, ko viņš ir paveicis un kas patlaban tiek bojāts, nevēlamies. Mēs neesam tik akli, kā daži domā, mēs redzam un saprotam, kas bija un kas ir šodien. Neviens bijušais prezidents tik daudz nebraukā un nerunā”, – teica Tetrauli.   


 


Написать комментарий