Pilsētas mēra J.Lāčplēša partijas biedrs uzskata, ka otrai lielākajai valsts pilsētai jābūt apgaismotai daudz labāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domē izveidotā Kultūrvides darba grupa vairākkārt rakstīja par to, ka mūsu pilsēta tumšajā diennakts laikā nav pietiekami apgaismota.

Darba grupas vadītājs Aivars Broks pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šī problēma tika vairākkārt pieminēta darba grupas vēstulēs, kuras tika sūtītas dažādām pašvaldības instancēm.

„Situācija ir interesanta. Esam saņēmuši uzņēmuma „Labiekārtošana-D” atbildi, kurā minēts, ka pilsētā ielu apgaismojums tika samazināts par 30%. Vārdu sakot, „izslēdza gaismu” bez paskaidrojumiem, acīmredzot, ar nolūku ietaupīt. Uzņēmuma vadītājs paskaidroja mūsu darba grupai, ka, ja pašvaldība izdos rīkojumu par gaismas ieslēgšanu, to labprāt izpildīs.

Izpilddirektors Andrejs Kursītis atbildīgām instancēm deva rīkojumu izstrādāt Daugavpils apgaismošanas plānu, kurā būtu norādīts, kur un kāpēc nepieciešamības gadījumā varētu ietaupīt. Tika noteikts termiņš, kurā plānam jābūt izstrādātam. Pēc kāda laika būs jāizlemj, vai jāturpina taupīt vai jārīkojas savādāk. Jāsaka, taupība attiecas ne tikai uz apgaismojuma sistēmu, bet arī uz pilsētas labiekārtošanu, vizuālā tēla radīšanu, kas ziemā nav saistīts tikai ar Rūķu namiņa ierīkošanu Centrālajā laukumā.

Cerams, ka pašvaldības struktūras, kurās mēs vērsāmies, saprata, ka mūsu grupa izskata ļoti dažādus jautājumus. Tēlaini izsakoties, tās sāk vilkt ārā tālajos plauktos paslēptās mapes ar dažādām problēmā, kuras sakrājušas laika gaitā. Un tas ir labi”, uzskata A.Broks.

Savukārt viņa partijas biedrs – mērs Jānis Lāčplēsis – aprīļa sākumā notikušās preses konferences gaitā atbildot uz portāla Gorod.lv žurnālista jautājumu, paziņoja, ka mūsu pilsēta esot apgaismota labi un šajā ziņā ir labāka valstī. Pēc J.Lāčplēša vārdiem, pašvaldība nereti saņem iedzīvotāju sūdzības par to, ka intensīvs apgaismojums nakts laikā traucē gulēt.


Написать комментарий