„Spaisu” pārdošanas veikals Daugavpilī nestrādā, tomēr papildus Municipālās policijas patruļa būs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka vienīgais veikals Daugavpilī, kurā tika pārdoti pīpēšanas maisījumi, patlaban nestrādā, Daugavpils pašvaldība nedomā atteikties no Municipālās policijas papildus patruļas izveidošanas, kam no pilsētas budžeta papildus tika izdalīti apmēram 39 tūkst. latu, kuri ir paredzēti piecu jauno darbinieku apmācībai, ekipējumam un darba algām.

Kā jau tika ziņots, 10. aprīļa sēdē Daugavpils domes deputāti pieņēma galīgo lēmumu par līdzekļu izdalīšanu no neparedzēto izdevumu līdzekļu summas 38 777 eiro apmērā Daugavpils Municipālajai policijai patruļas izveidošanai cīņai ar „legālām” narkotikām pilsētā. Gandrīz vienlaicīgi Saeima pieņēma likuma grozījumus, kuri veicināja to, ka visas oficiālās „legālo” narkotiku pārdošanas vietas Rīgā un Daugavpilī pārtrauca savu darbu.

Atbildot uz jautājumu par to, vai neskatoties uz to, tiks izveidota papildus Municipālās policijas patruļa, mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja: „Pagaidām pīpēšanas maisījumu pārdošanas kontrole netiek atcelta. Pastāv aizdomas, ka šis process turpināsies, tikai tas iegūs citas formas, tādēļ pievērsim uzmanību mūsu rīcībā esošajiem resursiem. Nākotnē, ja šī problēma vairs neatradīsies dienas kārtībā, Municipālajai policijai nebūs mazāk darba”. Tāpat mērs atzīmēja, ka sabiedriskās kārtības uzlabošanai pilsētā Municipālās policijas dienests jāattīsta.

Atgādināsim, ka piektdien, 11. aprīlī Daugavpilī pēc sabiedrisko organizāciju „Piektais elements” un „SKOPTR” iniciatīvas notika diskusija, kura tika veltīta psihotropo vielu aprites problēmai, tomēr uz tikšanos ar Rīgas kolēģiem neviens no Municipālās policijas darbiniekiem neieradās.

 


Написать комментарий