Daugavpils novada pašvaldība saņēma tikai četru projektu pieteikumus vasaras nometņu organizēšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, Daugavpils novada jaunatnei jau otro reizi sniedza iespēju piedalīties vasaras nometņu organizācijas konkursā.

Tādējādi visi interesenti varēja iesniegt Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldē sagatavotos pieteikumus līdz 18. aprīlim.
Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne, diemžēl šogad tika saņemti tikai 4 pieteikumi.

„Zemo piedalīšanās konkursā aktivitāti mēs izskaidrojam ar to, ka šogad Daugavpils novadā notiek liela projekta – astoņu skolu rekonstrukcijas realizācija, tādēļ jaunatnei vienkārši nav telpu, kurās viņi varētu realizēt savas vasaras nometņu idejas”, – komentēja jaunatnes projektu koordinatore.

Neskatoties uz to, līdz maija sākumam konkursa komisija plāno pabeigt iesniegto projektu ideju novērtēšanu un noteikt konkursa uzvarētājus.
Atzīmēsim, ka vasaras nometņu organizācijas konkurss ir paredzēts jauniešiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem. Pasākumiem vasaras nometņu ietvaros jāveicina jauniešu sociālo un radošo iemaņu attīstība, jaunu zināšanu un iemaņu apguve, izmantojot formālās un neformālās mācību metodes un veicinot nometņu dalībnieku integrācijas procesus.

Maksimālā summa vienas nometnes organizēšanai ir 1 400 eiro, kopējais balvu fonds – 5 700 eiro.

Atgādināsim, ka 2013. gadā Daugavpils novada pašvaldība atbalstīja 5 vasaras nometnes. Par ideju, kura ieguva lielāko punktu skaitu kļuva Naujenes pamatskolas projekts ar nosaukumu „5 dienas meiteņu zemē”. Kalupes pagasta pārvalde organizēja pasākumu ar nosaukumu „Lai tēvu zeme neaizaug”, Tabores pagastā vasaras nometne tika veltīta visām varavīksnes krāsām, biedrības „Silenes stariņi” piedāvāja jaunatnei sporta un atpūtas nometni „Atklāj sevi”, bet Birznieku pamatskolas skolēni realizēja projektu „Radošs piedzīvojums”.


Написать комментарий