Ķuzis: Imantas pedofila lietā ekstrasenss nav piesaistīts

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Imantas pedofila lietā neviens ekstrasenss nav piesaistīts, taču ir bijušas krimināllietas, kurās šādi speciālisti sadarbojušies ar policiju, intervijā portālam Mixnews.lv atklāja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Valsts policijas Rīgas reģiona nodaļā izveidota operatīvā grupa, kas ikdienā strādā pēc šīs lietas izmeklēšanas, lai noskaidrotu personu, kas veikusi netiklās darbības, un saukt viņu pie atbildības.Izmeklēšana turpinās, bet persona, kas vainojama nozieguma izdarīšanā, vēl nav identificēta," sacīja Ķuzis.

Viņš norādīja, ka jauni noziegumi nav izdarīti, kas liek secināt, ka viņš apturējis savu noziedzīgo darbību un viņu, iespējams, slēpj radinieki. Policijas priekšnieks atzina, ka noziedznieks ir gados jauns cilvēks, kas varētu dzīvot ģimenē.

Jautāts, vai nav bijusi doma par ekstrasensu (piemēram, Rolandu Tiltiņu) vai gaišreģu piesaistīšanu izmeklēšanā, Ķuzis norādīja, ka par to lemj konkrētās lietas izmeklētājs.

"Katra kriminālprocesa izmeklētāja uzdevums ir izvēlēties lietas izmeklēšanas taktikas un metodikas. Vai lietai tiek piesaistīts kāds ekstrasenss, būtībā ir izmeklētāja ziņā. Zinu, ka ir bijušas lietas, kurās izmantots šis ekstrasenss. Katrā ziņā kriminālprocesa likumā nav ierakstīta tāda izmeklēšanas darbība, kā ekstrasensa iegūtais pierādījums," norādīja Ķuzis.

Viņš atzina, ka ekstrasensa piesaiste varētu būt kā viena no izmeklēšanas sastāvdaļām, taču policija nevar balstīties tikai uz ekstrasensa sniegto informāciju, kuru nav iespējams pārbaudīt.

"Lai izvirzītu apsūdzību aizdomās turamajam, mums šiem pierādījumiem jābūt pārbaudāmiem," piebilda Ķuzis.
 


Написать комментарий