Vienas dienas laikā daugavpilieši var iegādāties Grodņas amatnieku izstrādājumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 23.aprīlī, Daugavpils pilsētas domes foajē notiek Grodņas apgabala amatnieku izstrādājumu izstāde-pārdošana.

Starptautiskā tūrisma foruma „Latgales un Grodņas apgabala kultūrvēsturiskais mantojums” ietvaros Grodņas apgabala amatnieki atveda uz Daugavpili daudz skaistu un ekskluzīvu izstrādājumu.

Viešņa no Grodņas Natālija Majorova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka visi izstādes-pārdošanas dalībnieki ir amatnieku apvienības „Grodņas kolorīts” locekļi. Viņa pati izstādē-pārdošanā piedāvā rotas no dabīgās ādas.

Katrs no amatniekiem piedāvāja pašu darinātus izstrādājumus, kurus ar interesi aplūkoja izstādes apmeklētāji, galvenokārt Daugavpils pilsētas domes darbinieki un žurnālisti.

Izstādē ir apskatāmas oriģinālas rotas no dabīgās ādas, bižutērija, koka izstrādājumi, neparastas gleznas no krāsainām spalvām, lelles u.c.

Pēc Baltkrievijas viesu vārdiem, viņi vēlas labi pavadīt laiku mūsu pilsētā, iedvesmoties jaunu darbu radīšanai un iepazīties ar labiem cilvēkiem.
Atklājot starptautisko forumu, Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks atzīmēja, ka mūsu tautas vieno gan valoda, gan tautas tērpi un kultūras tradīcijas, un šis pasākums esot vēl viens solis ciešākas sadarbības virzienā.



Написать комментарий