Daugavpilieši aktīvi piesakās dalībai Lielajā Talkā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pēdējā aprīļa sestdienā visā Latvijas teritorijā notiks Lielā Talka, kurā piedalīsies arī mūsu pilsētas iedzīvotāji.

Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) vides inženieris Kaspars Laizāns paziņoja, ka patlaban ir saņemti 50 interesentu pieteikumi dalībai Lielajā Talkā, turklāt visaktīvāk pasākumam piesakās izglītības iestādes un citas pašvaldības iestādes. Pēc K.Laizāna vārdiem, kopumā talkai pieteikušās 16 pašvaldības iestādes un 8 Daugavpils skolas.

„Saskaņā ar aptuveniem aprēķiniem, Lielajā Talkā piedalīsies ap 950 cilvēkiem. Vairākums talkas dalībnieku sakārtos teritoriju oficiālajā talkas dienā – 26.aprīlī, bet dažas skolas – jau 25.aprīlī”, atzīmēja K.Laizāns.

Runājot par talkošanas vietām, KSP speciālists atzīmēja, ka tiks sakārtots Stropu ezera, Gubiščes ezera, Šūņu ezera krasts, Daugavas krasts, ūdenskrātuve Esplanādē.

„Pašvaldības iestādes pieteicās pilsētas mikrorajonu sakārtošanai, bet mēs ieteicām ar sadzīves atkritumiem piesārņotākas vietas”, piebilda K.Laizāns.

Savukārt KSP tehniskais direktors Teodors Binders norādīja, ka pērn akcijas ietvaros bija saņemti 40 pieteikumi, un tas liecina, ka daugavpilieši kļuvuši aktīvāki savas pilsētas sakārtošanā.


Написать комментарий