Visas pasaules ebreji ir sašutuši par apgraizīšanas un lopu kaušanas reliģiskos nolūkos aizliegumu 3

foto: wellnews.ru
foto: wellnews.ru

Galvenais Krievijas rabīns Berls Lācars ir izplatījis paziņojumu, kurā izskan bažas, kuras ir saistītas ar likumdošanas ierobežojumiem. Tie skar dažus ebreju reliģijas rituālus – apgraizīšanu un lopu kaušanu reliģijas nolūkos. Pilnīgs vai daļējs šo rituālu aizliegums ir ieviests vairākās Eiropas valstīs.

Kā saka Lācars, šādi soļi ir nopietns galveno jūdu tradīciju izkropļojums. No pērnā gada janvāra šādi aizliegumi ir ieviesti Polijā un Dānijā. Šajās valstīs ir aizliegts kaut lopus bez iepriekšējas to apdullināšanas. Bet 2013. gada rudenī Eiropas Padomes Parlamenta asambleja pieņēma dokumentu, kurā apgraizīšana ir nosaukta par bērnu fiziskās neaizskaramības pārkāpumu, – ziņo wellnews.ru.

Pēc Lācara domām, maskējoties ar humānismu, Eiropas darbinieki vēlas atņemt ebrejiem tiesības dzīvot saskaņā ar viņu reliģiskajiem uzskatiem, likumiem, kurus viņi ir saņēmuši no Radītāja. Šiem soļiem pēc Lācara domām ir antisemītisma nokrāsa. Ebrejus satrauc tas, ka viņus ar varu mēģina atraut no jūdaisma. Lācars atcerējās Holokaustu, kad ebrejus iznīcināja ar fiziskām metodēm. Patlaban, kā atzīmē Krievijas galvenais rabīns, ebrejus iznīcina garīgi.

Problēma radās 2012. gadā. Tad Ķelnē parādījās apgraizīšanas aizliegums. Pamatojums – kaitējums bērnu veselībai. Tas kļuva par precedentu, kurš sacēla visas Vācijas ebreju un musulmaņu sašutumu. Vēlāk tika iesniegtas divas sūdzības – viena Berlīnē, bet otrā Bavārijā par reliģijas darbiniekiem, kuri slepus veica aizliegtos rituālus. Sūdzības noraidīja, bet tās kalpoja par Izraēlas aicinājuma iemeslu Angelai Merkelei. 2012. gada beigās Angela Merkele ierosināja likumu par apgraizīšanas atļaušanu valstī, kurš tika pieņemts.


Написать комментарий

To9 sauc par demokrātiju. Ja vairums iedzīvotāju negrib ka valstī pastāv šādi barbariski rituāli un par to nobalso, tos aizliedz. Ja kādam nepatīk, var emigrēt uz valsti, kur to var darīt. Holokaustu tur nav jāpiemin.

Kamdēļ gan ebreji savas jūdu tradīcijas negrib kopt Izraēlā? Galvenais, lai krievu rabīns nepārvācas uz Latviju.

viņus no pilnīgas iznīcības var glābt tikai globāla kastrēšana.

Написать комментарий