Aukstā kara laikā bija vieglāk pieņemt lēmumus nekā tagad

foto: ir.lv
foto: ir.lv

ASV diplomātijas vadītājs Džons Kerijs paziņoja, ka aukstā kara laikā Vašingtonai bija vieglāk pieņemt lēmumus nekā pašreizējā situācijā.

„Aukstā kara laikā bija vieglāk un, iespējams, vienkāršāk nekā šodien. Variantu nebija tik daudz, tie nebija tik neskaidri: komunisms, demokrātija, Rietumi, Austrumi, dzelzs priekškars”, – teica Kerijs Valsts departamenta sēdē.

Pēc viņa vārdiem 1950. un 1960. gadā „mēs varējām pieņemt neveiksmīgus lēmumus un vienalga nezaudēt, jo būtībā mēs bijām dominējošā ekonomiskā un militārā lielvalsts”.

„Patlaban situācija ir mainījusies”, – uzsvēra Kerijs, ziņo interfax.ru.

Iepriekš par to, ka Krievija nevar turpināt solīt deeskalāciju Ukrainā un tai pašā laikā atbalstīt nekārtības valstī, paziņoja Kerija palīgs Eiropas un Eirāzijas jautājumos Viktorija Nūlande. „Jūs nevarat apģērbties kā ugunsdzēsējs un uzvesties kā uguns pielaidējs”, – pateica viņa intervijā CNN un atzīmēja, ka Vašingtona ir ļoti satraukta par „Krievijas roku”, kuru viņa saskata aiz destabilizācijas Ukrainas austrumos.

Kā savu vārdu pierādījumu Nūlande minēja Krievijas militāristu līdzību fotogrāfijās, kuras uzņemtas konflikta laikā ar Gruziju 2008. gadā, ar „zemessargiem” Ukrainas austrumos. Tāpat Nūlande apsūdzēja Maskavu par to, ka tā nepilda savu Ženēvas vienošanās daļu, kuru aizvadītajā nedēļā parakstīja Krievija, ASV, ES un Ukraina.


Написать комментарий