Pabriks par iespējamo Krievijas iebrukumu: Neturiet naktī durvis vaļā!

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Latvija ir spēcīgāka par Ukrainu un, ja Krievija nolemtu iebrukt Latvijā, tā būtu liela provokācija no Krievijas puses – izaicināt gan Eiropas Savienību (ES), gan NATO tiešā veidā, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Viņš norādīja, ka, neapšaubāmi, draudu līmenis pie Latvijas robežām ir paaugstinājies.

"Es nepieļauju iespēju [Krievijas] iebrukumam [Latvijā], jo es domāju, ka mēs esam pietiekami gatavi, mēs neesam tik vāja valsts, kā Ukraina – mēs esam spēcīga valsts. Mēs esam ES un NATO dalībvalsts, un tā būtu ļoti liela provokācija no Krievijas puses – izaicināt gan ES, gan NATO tiešā veidā. Netiešā veidā tas, protams, notiek Ukrainā, bet tas nenozīmē, ka mums vajadzētu pateikt, ka viss ir kārtībā. Nav viss kārtībā, draudu līmenis pie mūsu robežām ir paaugstinājies, jo mums blakus ir valsts, kura pārkāpj starptautiskās vienošanās," pastāstīja Pabriks.

Bijušais aizsardzības ministrs arī uzsvēra, ka patlaban mums nevajag celt paniku, bet jābūt pietiekami pārliecinātiem par sevi un "nedrīkst turēt naktī durvis vaļā".

Atgādinām, ka Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

Šo notikumu iespaidā publiskajā telpā izskan versijas par iespējamo Krievijas iebrukumu arī Baltijas valstīs.
 


Написать комментарий