Doņeckā atrod nogalinātu deputātu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Atpazīts viens no trim, 19.aprīlī nogalinātajiem cilvēkiem, kura mirstīgās atliekas atrada Torecas upē. Kā ziņo ārvalstu mediji, bojāgājušais ir Gorlovskas pilsētas padomes deputāts, "Baķkivšinas" partijas pārstāvis Vladimirs Ribaks, ziņo ārvalstu mediji.

Deputāta nāves iemesls ir spīdzināšanas rezultātā gūtās ķermeņa traumas - vīrietis sists un slīcināts. Tādas pašas traumas konstatētas vēl vienam cilvēkam, kurš atrasts miris. Slepkavībās tiek vainoti separātistu kaujinieki.

Ziņa par deputāta pazušanu tika saņemtas 17.aprīlī. Vīrietis tika nolaupīts pie darba vietas ap pl. 18.00. To likumsargiem pastāstīja kāds liecinieks, kurš bija redzējis, ka Ribaku varmācīgi iegrūž mašīnā un aizved. Nolaupītāji bijuši četri vīrieši.

Ukrainas Drošības dienests noskaidrojis, ka deputāta Ribaka slepkavībā iejaukti divi Krievijas pilsoņi Igors Bezļers un Igors Strelkovs. Apakšpulkvedis Bezļers dienējis Krievijas militārajā izlūkdienestā - Galvenajā izlūkošanas pārvaldē - un ticis nosūtīts uz Ukrainu. Bezļers un Strelkovs izsludināti meklēšanā.

Ribaks 17.aprīlī pie Horļivkas pilsētas domes ēkas aktīvi piedalījās mītiņā "Par vienotu Ukrainu". Pēc mītiņa viņš devies uz domi, lai satiktos ar mēru. Tomēr ēkā viņam nav ļāvuši iekļūt "Doņeckas republikas" pārstāvji, ar kuriem deputātam izraisījusies asa vārdu apmaiņa.
 


Написать комментарий