Lukašenko kritizē tautu par alus dzeršanu un neveselīgu dzīvesveidu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko aicinājis savas valsts iedzīvotājus atteikties no kartupeļiem ar gaļu, informē ziņu aģentūra "Interfax".

"Kāpēc tev uz nakti jārij kartupeļi ar gaļu? Kā tu gulēsi? Neēd [kartupeļus] ar gaļu, ēd ar siļķi," sacīja Lukašenko, piebilstot, ka ēd tikai Baltkrievijā ražotus produktus un "nekādā gadījumā ārzemju". Kā uzskata Baltkrievijas prezidents, ārzemju produkti nav piemēroti baltkrievu organismam.

Lukašenko tāpat norādīja uz nepareiza uztura sekām, sakot, ka "indējam sevi, ar visu, kas pagadās, palielinām svaru. Ja reiz tā, tad maksājiet par savu veselību paši."

Šobrīd Baltkrievijā tiek spriests par pacienta iemaksas veikšanu, apmeklējot poliklīniku. Ar šādu ideju klajā nācis vicepremjers Anatolijs Toziks, bet atbalstījis arī Ārstu asociācijas priekšsēdētājs Dmitrijs Ševcovs, kurš uzskata, ka šāds solis mudinātu iedzīvotājus būt atbildīgākiem par savu veselību.

Lukašenko veselīga dzīvesveida ziņā savukārt aicinājis paskatīties uz ķīniešiem.

"Ņemsim par piemēru Ķīnu – tur cilvēki, īpaši vecāka gadagājuma, visu dienu pavada parkos, vingro, kājas aiz galvas liek. Bet mēs – izdzeram, kā minimums, vienu aliņu, un atgāžamies dīvānā," piebilda.


Написать комментарий