Pret Žirinovski var ierosināt krimināllietu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievijas prezidenta Cilvēktiesību padome nosūtīja ģenerālprokuroram Jurijam Čaike aicinājumu uzsākt krimināllietu pret Krievijas Liberāli demokrātiskās partijas līderi Vladimiru Žirinovski par viņa apvainojumiem, kas bija vērsti pret ziņu aģentūras žurnālisti "Krievija šodien".

Kā teikts priekšsēdētāja Mihaila Fedotova ziņojumā, saskaņā ar Krievijas Federācijas Kriminālkodeksu, Žirinovska rīcība satur noziedzīgu darbību, (likumīgas žurnālista profesionālas darbības kavēšana, ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, un vardarbības piedraudējumu). Fedotovs lūdz ģenerālprokuroru uzsākt kriminālprocesu.

Turklāt vairums cilvēku, kuri parakstīja komisijas sagatavoto ziņojumu par informācijas brīvību un žurnālistu tiesībām, uzskata, ka Žirinovska izmantotā leksika un viņa publiskā rīcība ne tikai grauj Krievijas parlamentu, bet arī norāda uz necieņu pret visu sabiedrību un aizvaino reliģiskās jūtas ticīgajiem.

Incidents notika 18.aprīlī, Valsts domes ēkā. Pienākot pie žurnālistiem pirms ieplānotās rīta sēdes, Vladimirs Žirinovskis aizvainoja mātes cerībās esošu žurnālisti un arī viņas kolēģus, kuri vēlējās sievieti aizstāvēt.

Tikmēr "Pilsoniskās platformas" partijas līdere Irina Prohorova pieprasīja, lai Žirinovskim tiktu atņemts deputāta mandāts par žurnālistes aizvainošanu. Savukārt pati žurnāliste vērsās policijā.
 


Написать комментарий