PVD par 1,38 miljoniem vakcinēs lapsas un jenotsuņus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) grasās iegādāties bioloģisko preparātu – vakcīnas pret trakumsērgu un vakcīnas izmešanas iekārtas, Db.lv apstiprināja PVD pārstāvis Mārtiņš Seržants.

Vakcīnas un to izmešanas iekārtas paredzēts pirkt laika posmam no 2014. līdz 2016. gadam, un PVD tām plāno atvēlēt 1,38 miljonus eiro. Kā stāstīja M. Seržants iepirkums ir gana sarežģīts, jo rezultātā jānodrošina vakcīnas kvalitāte, kā arī vakcīnas izmešana no lidaparāta. Līdz ar to ne vienmēr izdevīgākais un efektīvakais ir lētākais variants.

Kopumā paredzēta aptuveni 30 tūkstošu lapsu un 30 tūkstošu jenotsuņu vakcinācija pierobežā – galvenokārt gar Baltkrievijas un Krievijas robežu, kā arī gar Lietuvas un Igaunijas robežu. Areālā līdztekus lapsām un jenotsuņiem tiks vakcinēti arī citi meža zvēri, piemēram, grauzēji un mežacūkas.

Ik gadu PVD no medniekiem iepērk lapsas un jenotsuņus, lai veiktu statistikas uzskaiti un noskaidrotu, cik dzīvnieki ir šīs vakcīnas apēduši, cik vakcīnas bijušas efektīvas utt., skaidroja M. Seržants. Viņš arī norādīja, ka pateicoties vakcinācijas darbiem pēdējo divu gadu laikā nav konstatēts neviens ar trakumsērgu slims jenotsuns vai lapsa.

Konkursā pieteicās divi uzņēmumi, no kuriem par uzvarētāju tika atzīts Vācijas kompānija IDT Biologika GmbH.


Написать комментарий