Daugavpils muzejs rīko Lieldienu simboliem un atribūtiem veltītu Ģimenes dienu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, katra mēneša pēdējā svētdienā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs rīko Ģimenes dienu, kuras apmeklētāji visas muzeja izstāžu zāles var apmeklēt vien par 1,42 eiro.

Šomēnes Ģimenes diena notiks svētdien, 27.aprīlī, un apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja vēl nedaudz pakavēties gaišo Lieldienu gaisotnē, piedaloties interekatīvā nodarbībā „Lieldienu simboli un atribūti”.

Nu ir aizvadīti vieni no gaišākajiem svētkiem – Lieldienas. Gandrīz ikviens šajās dienās ir krāsojis un dāvinājis olas, mielojies ar Lieldienu kūkām, dažs labs ir uzpinis krāšņu Lieldienu vainagu. Bet vai katrs zina šo svētku tradīciju patieso izcelsmi?  

Pēc pasākuma rīkotāju vārdiem, rast atbildi uz šo jautājumu, kā arī iepazīties ar Lieldienu tradīcijām un ticējumiem dažādās valstīs un uzzināt daudz jaunu interesantu faktu par pavasara krāšņākajiem svētkiem ikviens varēs programmas laikā.

Tāpat Mazajiem un lielajiem muzeja apmeklētājiem būs iespēja pašiem praktiski darboties, veidojot skaistus dekorus. Lai viss lieliski izdotos, līdzi jāņem otiņa.

Pasākums notiks 27.aprīlī plkst.13:00.


Написать комментарий